Euron de kachelspecialist
Adres gegevens

Kaagstraat 13
8102GZ RAALTE
Tel.: 0572-354250
Fax.: 0572-371618
[email protected]
Openingstijden
showroom
0572-354250
Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 16:00

Nieuws

Euron geeft kachel demo op aspergedagen De Weerd

Geschreven op: 19-05-2012 10:17:41

In het weekeinde van Zaterdag 2 en Zondag 3 juni zet Aspergebedrijf de Weerd wederom haar deuren open voor de jaarlijkse open dagen. Elk jaar weer trekken deze open dagen bezoekers uit de wijde omgeving.

Gecombineerd met een streekproductenmarkt kunnen bezoekers een kijkje nemen in de 'keuken' van de Sallandse Asperge. Rondleidingen over het bedrijf, heerlijk genieten van diverse asperge-gerechten in het Asperge-Restaurant, wandelen over een gezellige streekproductenmarkt, het is allemaal mogelijk op 2 en 3 juni tijdens het Asperge-Event.

"Het aspergeseizoen is dit jaar vroeg op gang gekomen, maar de opbrengst is tot op dit moment nog ver onder de maat." Aldus Henk de Weerd, die samen met echtgenote Florentina en hun kinderen het bedrijf in Raalte runt. "Het moeizame verloop van het seizoen is geen reden om de jaarlijkse open dagen uit te stellen. We werken met de natuur, en die laat zich nu eenmaal niet beïnvloeden.", voegt Henk er aan toe.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de bijna 5 hectare aspergevelden waar de verse groente dagelijks wordt geoogst. Na de rondleiding is er een mogelijkheid om de  gezellige streek-productenmarkt te bezoeken. Hier kan men kennis maken met authentieke Sallandse lekkernijen en natuurlijk ook verschillende aspergegerechten proeven. De aspergevariaties worden bereid door koks van diverse toonaangevende restaurants uit de regio. Onder het genot van een speciaal door brouwerij 'Sallands Landbier' gebrouwen 'Asperge-bier' worden de gerechten geserveerd op het Asperge-Smikkelplein. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de formatie "What`s Up Doc" het Sallandse Aspergelied geschreven,  welke door deze band zelf op beide dagen ten gehore zal brengen.

De open dagen worden gehouden op Zaterdag 2 en Zondag 3 Juni van 10:00 tot 16:30. Aspergebedrijf de Weerd is gelegen aan de provinciale weg tussen Deventer en Raalte ( Nieuwe Deventerweg 34, 8101 PL Raalte ) en het evenement is bij slecht weer geheel overdekt.

Wij zullen op deze dagen een aantal pelletkachels en kookhaarden laten branden en u voorzien van alle uitleg op het gebied van deze haarden en kachels.

De Weerd aspergeUitleg over de asperge
 


« Ga naar nieuwsoverzicht