Euron de kachelspecialist
Adres gegevens

Kaagstraat 13
8102GZ RAALTE
Tel.: 0572-354250
Fax.: 0572-371618
info@euron-kachels.nl
Openingstijden
showroom
0572-354250
Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 16:00

Janus Houtkachels

Link naar de Janus houtkachels in onze online kachelwinkel klik hier

Een kachel product dat in de loop der jaren grote bekendheid heeft verworven zijn de JANUS houtkachels. De JANUS houtkachels zijn in 1981 door Janco de Jong in eigen kachel smederij ontwikkeld. De JANUS houtkachels voldoet aan de eisen van de Europese Norm EN13240. Deze norm zal ook in Nederland binnen afzienbare tijd de standaard norm zijn. De JANUS houtkachels is daarmee dus een stap voor in de ontwikkeling.
In de JANUS houtkachels kunnen alle houtsoorten worden gestookt. Dus ook hardhoutsoorten als Meranti, Azobé en natuurlijk eiken!
De JANUS houtkachels zijn uitgevoerd met een groot ruit waardoor u kunt genieten van het vlammenspel. Samen met het hoge rendement en een voor hun afmetingen grote capaciteit haalt u met de JANUS houtkachels ouderwetse gezelligheid en technische functionaliteit in huis.

De JANUS houtkachels hebben hun faam onder andere te danken aan het grote gebruiksgemak. U hoeft geen "vuurvaste" handen te hebben, alle bedieningen zijn voorzien van goed geïsoleerde grepen. Ook is het verwijderen van asresten zelden nodig door de volledige verbranding van het hout. Voor een optimale verbranding is het juist noodzakelijk op een laagje as te stoken. Voor het verwijderen van te veel as wordt er standaard een handige asschep bijgeleverd. Hierdoor kunt u zonder te morsen de asresten verwijderen. De JANUS houtkachel is door de hermetisch sluitende deur zeer goed te regelen. Hierdoor is het mogelijk de kachel gecontroleerd (de nacht door) te laten branden.
Door deze eenvoudige stookwijze zijn er inmiddels ruim 10.000 zeer tevreden klanten die hun huis verwarmen met een JANUS houtkachel.

Wist u dat...

 • JANUS® Nederland u LEVENSLANGE GARANTIE biedt op het staal, las en hang-en sluitwerk van de JANUS® houtkachels?
 • Het "brein" achter de JANUS® houtkachels -Janco de Jong- nog steeds nauw betrokken is bij de fabrikage en innovatie van zijn geesteskind; de JANUS® houtkachel.
 • De JANUS® houtkachel sinds januari 2006 ook geleverd wordt met de ingegraveerde JANUS inscriptie boven de deur.
 • Het prototype JANUS® houtkachel uit 1981 nog steeds brandt naar volle tevredenheid van deze klant.
 • De JANUS® houtkachels ook in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België met succes geïntroduceerd zijn.

Een échte JANUS houtkachels van Janco de Jong is te herkennen aan onderstaande kenmerken:

 • De JANUS houtkachel is aan de voorzijde voorzien van de JANUS inscriptie.
 • Bij iedere JANUS houtkachel is eencertificaatvoor LEVENSLANGE garantie ingesloten.
 • De JANUS houtkachel beschikt over eengeavanceerde nisbusaansluiting achter en bovenop de kachel. Hierdoor is de kachel zowel als boven-en achteruitvoer te plaatsen. Deze nisbus aansluiting zorgt voor een naadloze aansluiting van de kachelpijp op of achter de kachel. Hierdoor zal eventueel roetwater en/of fijn stof altijd IN de kachel blijven. En het geeft een strakke afwerking, geen storende naden of overgangen! Deze nieuwe ontwikkeling is weer een verbetering aan het al 27 jaar beproefde ontwerp van de JANUS houtkachel!
 • De JANUS houtkachel beschikt over een keuringsrapport volgens de Europese Norm EN13240(1). De EU conformiteitverklaring is terug te vinden in de bijgeleverde handleiding.
 • De JANUS houtkachel draagt een CE markering(2). U vindt deze markering op het typeplaatjeachter op de kachel. Let hierop! Op het typeplaatje staat de fabrikant van de JANUS houtkachel vermeld: Smeedatelier Janco de Jong BV Gorredijk.
 • Iedere JANUS houtkachel is voorzien van een uniek serienummer. Door deze administratie kunnen wij belangrijke gegevens als produktiedatum, aankoopdatum, materiaalbadges en innovaties per kachel registreren. Het serienummer vindt u op het typeplaatjeachter op de kachel. Let hierop!
 • De JANUS houtkachel is alleen verkrijgbaar bij de erkende JANUS dealers zoals Euron de kachelspecialist.Deze dealers zijn nauwkeurig geselecteerd door JANUS Nederland. Zij geven u een deskundig advies, leveren degelijk werk af en staan ten alle tijde voor u klaar.
 • (1) EN13240: Dit is een overkoepelende Europese Norm. Eisen en beproevingsmethoden voor lokale verwarmingstoestellen gestookt met vaste brandstoffen. Deze wordt nu al gehanteerd in alle landen aangesloten bij de EU. In Nederland is de norm nog niet verplicht. De norm stelt eisen aan de veiligheid, aan het rendement en aan de emissie.
 • (2) CE: is een Europees keurmerk dat garandeert dat het product voldoet aan minimale fundamentele Europese eisen met betrekking tot veiligheid, milieu en gezondheid voor de gebruiker. Deze garantie is gebaseerd op de voor het product geldende Europese richtlijn.

Nu verkrijgbaar de exclusieve JANUS® houtbak!

Het ontwerp van deze houtbak is geïnspireerd op het unieke model van de JANUS® houtkachels. De houtbak bestaat uit een stalen bak met een scharnierend deksel. De bijgeleverde kunststof bak plaatst men in de stalen bak. In deze kunststof bak haalt men het hout en plaats deze vervolgens in de stalen bak.

De voordelen:

 • Deze kunststof bak is licht van gewicht. Een hele bak vol hout is nog goed alleen te tillen...
 • Door de 2 handgrepen in de kunststof bak is hij eventueel ook met 2 man te tillen..
 • De kunststofbak is geheel dicht, dus u morst geen stof en vuil...
 • De stalen bak is aan de onderzijde voorzien van kunststof doppen, waardoor de vloer niet kan beschadigen...
 • Een kwalitatief hoogwaardige houtbak met een uniek design...

De consumenten adviesprijs van de exclusieve JANUS® houtbak is €225,- (incl. BTW)

De afmetingen HxBxD (mm):
stalen bak:      400x640x450 (kleur JANUS donker antraciet)
kunststof bak: 320x600x400 (kleur grijs)

 

Euron de kachelspecialist is Janus en Jacobus Dealer,