Euron de kachelspecialist
Adres gegevens

Kaagstraat 13
8102GZ RAALTE
Tel.: 0572-354250
Fax.: 0572-371618
info@euron-kachels.nl
Openingstijden
showroom
0572-354250
Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 16:00

Heta Deense houtkachels

Klik hier om rechtstreeks naar de Heta houtkachels te gaan in onze online kachelwinkel

Een houtkachel moet voldoen aan vele doeleinden. Het moet een goede warmteoverdracht bieden in de woning, moet er geweldig uitzien en het moet zo milieuvriendelijk mogelijk branden. U krijgt het allemaal in een Heta houtkachel uit het Deense Lemvig. De Heta houtkachel is Deens design en kwaliteit, wat we in elk detail hebben doorgevoerd. Zowel de buitenkant van de houtkachel - als de inwendige techniek van de Heta houtkachel. Bij Euron de kachelspecialist vind u de juiste kennis om u voort te helpen met de zoektocht naar uw houtkachel. U krijgt ook tips voor het type hout en de opslag van brandhout. Heta houtkachels zal uw inspanningen richten op puur plezier.

Het aanbod van houtkachels is groot, maar het is niet zomaar een houtkachel die u kiest.
Voordat u beslist moet u de volgende vijf vragen overwegen:

1 - Hoeveel kw bent u nodig?
Is uw kachel de primaire bron van verwarming of is het gewoon bijverwarming, waar je in de eerste plaats gewoon wilt genieten van de vlammen?
Het antwoord is van cruciaal belang voor de keuze van de kachel. Denkt u alleen primaire verwarming dan is een groot glasoppervlak niet nodig. Ook kunt u ervoor kiezen een relatief grote verbrandingskamer te kiezen wat ook zeer functioneel is. De warmte afgift van houtkachels wordt gemeten als een KW-waarde. KW staat voor de warmte die de houtkachel uit te brengt De vuistregel is dat 1 kW warmte kan een kamer van 10-20 vierkante meter met een normale hoogte van het plafond verwarmt, afhankelijk van de woningisolatie.
De waarde "KW testen" vertelt over het feit dat de verwarming die de kachel uitbrengt goedgekeurd is door de norm EN-testen. Van een kachel mag je niet teveel verwachten die een kilowattuur verwarming 10 tot 20 m2 - soms tot 30 m2 geeft. Dit betekent dat een kachel op 5 kW eenvoudig een kamer verhit tot 100 m2. Is de kachel te groot, dan zal het resultaat een slechter brandstofverbruik en door door temperen een rokend, roetzwarte schoorsteen geven.

2 - Straling of convectie?
De meeste nieuwe kachels zijn gemaakt voor het convectie principie waar lucht circuleert tussen een binnenste en een buitenste stalen mantel.
Als de lucht warm is, stijgt het op en verwarmt de kamer.
Met convectie warmte is het zelfs mogelijk dat de kachel dichterbij brandbare materialen kan staan dan een stralingskachel.
Alle toestellen moeten recht tegen een niet-brandbaar materiaal worden geplaatst.
Een stralingskachel is voornamelijk geschikt voor de snelle verwarming van kleine ruimtes.

3 - Plaatijzer of gietijzer?
Beide materialen zijn uitstekend geschikt voor de vervaardiging van kachels en haarden.
Alle kachels van Heta zijn met deuren en onderste roosters van gietijzer. Dit betekent dat de kachels sterk blijven en duurzaam.

4 - Staal, tegels of speksteen?
Heta levert houtkachels in staal en gietijzer. Als een variant optie aangeboden met  keramische tegels of de heta speksteenkachel
De keuze is grotendeels een kwestie van stijl en design, maar er zijn enkele feitelijke verschillen.
Een houtkachel geheel in staal / gietijzer wordt sneller heet dan een kachel met tegels of speksteen.
In ruil daarvoor koelt het ook snel als het vuur gedoofd is. Tegels, en vooral speksteen, is meer tijd nodig om op te warmen, maar geeft warmte, lang nadat het vuur is gedoofd. De iets grotere spekstenen kachels kunnen warmte behouden,
genoeg warmte voor vele uren en houd het huis lekker warm voor de hele nacht, dus de gezelligheid van gistren zijn er ook warm in de ochtend.

5 - Combustion Engineering
Heta houtkachels unieke ontwerp van de verbrandingskamer en de bijbehorende luchtwegengeven.
Hierdoor zorgen zij dat CO en schadelijke deeltjes gereduceerd wordt tot een absoluut minimum.

Het is allemaal perfect uigedacht Heta's verbrandingslucht voorverwarmd "Clean Burn"
(blauwe pijlen) geeft aan dat de verbrandingslucht glad en gevoed verbrand zonder weerstand.
De voorverwarmde tertiaire luchttoevoer (groene pijlen) verbrandt de laatste gassen in rook door de schoorsteen, en is dus een essentiële factor voor de milieuvriendelijke verbranding.
De convectielucht (rode pijlen) is de lucht wordt verspreid naar de omliggende ruimte,
en is waardoor samen met de warmtestraling van de ruit, de directe warmtebron.