Euron de kachelspecialist
Adres gegevens

Kaagstraat 13
8102GZ RAALTE
Tel.: 0572-354250
Fax.: 0572-371618
info@euron-kachels.nl
Openingstijden
showroom
0572-354250
Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 16:00

Gaskachels

De Gaskachel,het rustgevende vlammenspel,de straling en warmte geven uw woning een echte thuiskomer.

Met gaskachels in huis creëert u een middelpunt van rust en samenkomen in de woonkamer.
Er zijn verschillende gaskachel soorten met elk hun eigen verbranding,op deze pagina komt u meer te weten over de gaskachels en kunt u makkelijker een keuze stellen voor een gaskachel in uw woning
Via deze link gaat u naar onze webshop met alle gaskachels en sfeerhaarden

 

Als u gaskachels wil aanschaffen is het goed om te weten wat voor systemen er op de markt zijn:

Gaskachels Gesloten systeem

Gashaarden met Gesloten systemen maken in tegenstelling tot open systemen geen verbinding tussen het buiten- en binnenklimaat. Ze halen de nodige verbrandingslucht buiten het lokaal waarin ze zijn opgesteld. De schouw bestaat meestal uit een dubbelwandige buis. Via de buitenste buis wordt de lucht aangezogen die nodig is voor de verbranding. De binnenste buis leidt de verbrandingsgassen naar buiten. Voorbeelden hiervan zijn gevelkachels en gesloten centrale verwarmingsketels (zoals condensatieketels).
Zowel een gevel- als een dakdoorvoer zijn mogelijk.
gaskachel

Gaskachels Open systeem

kachels met Open systemen maken wel een verbinding tussen het buiten- en binnenklimaat. Het omgekeerde is ook mogelijk. Je kan dit zeer goed merken wanneer de wind in de schoorsteen slaat en je hem in de kachel hoort fluiten. Een open systeem haalt zijn lucht voor verbranding uit de plaats waar hij staat opgesteld. Die ruimte moet voldoende verlucht worden om geen tekort aan zuurstof te krijgen en om CO-vergiftigingen te vermijden. Bij slechte ventilatie ontstaat er bovendien een onderdruk in het vertrek. Deze onderdruk komt tot stand doordat zuurstof wordt weggezogen bij de verbranding, terwijl onvoldoende zuurstof via luchttoevoeropeningen wordt aangevoerd. Om die onderdruk op te heffen wordt er automatisch via andere wegen lucht naar binnen getrokken, bijvoorbeeld vanuit het afvoerkanaal van de haard of kachel. Zo kunnen ook vuile verbrandingsgassen het vertrek weer ingezogen worden. Haarden gestookt op hout hebben bijna allemaal een open systeem. Ook gashaarden of kachels kunnen een open systeem hebben. Goede ventilatie is dus essentieel als je voor deze stookwijze kiest.
 gaskachels

Gevelkachels

gaskachel type gevelkachel

Deze kachels dienen puur voor de warmte. Met een thermostaat kunt u zelf gewoon instellen welke warmte u graag wilt hebben. Brandstoffen voor deze gashaard zijn aardgas of propaan.

sfeerhaarden

gaskachels als sfeerhaard

Sfeerhaarden hebben het grootste doel om op de meest aangename manier u te laten genieten van een rustgevend vlammenspel en op die manier nog steeds een hoog rendement af te geven,ook zijn er meerdere soorten mogelijkheden om uw sfeerhaard te vullen met houtstammen,kiezels,glas.

doorkijkhaarden of tunnelhaarden haarden waar je doorheen kijkt:

gaskachels met een doorkijkhaard

Deze gaskachels zijn zeer goed te plaatsen tussen twee woongedeeltes,beide kamers de warmte de andere kamer zien,maar toch afgesloten.Er wordt vaak voor de optie woonkamer keuken genoemd om de gaskachel te plaatsen aangezien dit de meest bewoonde leefruimte's zijn.

Euron de kachelspecialist heeft meer dan 1500 verschillende modellen kachels in haar assortiment. Veel van deze kachels staan ook in onze showroom en sommige zelfs brandend opgesteld. Kom snel eens langs om te kijken en informatie of een offerte te verkrijgen.Momenteel hebben wij de nieuwste modellen gaskachels staan voor het nieuwe stookseizoen zoals doorkijkhaarden,sfeerhaarden en de gewone gaskachels.
In onze showroom vindt u ook merken gaskachels en sfeerhaarden die elders op het internet niet te vinden zijn!


Installatie van de gaskachels of gashaarden is mogelijk door onze vakbekwame monteurs!


Mail: info@euron-kachels.nl

Tel: 0572-354250

Showroom met meerdere gaskachel opstellingen kaagstraat 13 Raalte