Euron de kachelspecialist
Adres gegevens

Kaagstraat 13
8102GZ RAALTE
Tel.: 0572-354250
Fax.: 0572-371618
info@euron-kachels.nl
Openingstijden
showroom
0572-354250
Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 16:00

Altech Speksteenkachels

Altech produceert verschillende soorten speksteenkachels sinds 1983, deze speksteenkachels zijn gebouwd uit een combinatie van gietijzer,finse en Braziliaanse speksteen. De traditionele soorten zoals: de Vision,de Palladian en Fireview slaan de warmte voor tot 6 á 8 uur. De nieuwste modellen in de Altech speksteenkachels zijn de Eclips en de Torus. De Eclips wordt geleverd in een standaard versie deze kan uitgebreid worden met een houten opbergruimte of/en een bakoven of/en een warmhoud vak.
De Altech Torus komt momenteel alleen nog met een houtvak. De Eclips is gebouwd naar aanleiding van de tegenstroom afzuigtafel principe, bekend van Finovens. Dit betekent dat de rookgassen worden geleid door de kachel in een 2 meter lang kanaal, waarin ze hun warmte overdragen naar het speksteen. De speksteen massa van de Eclips zal warmte blijven uitstralen naar uw kamer voor minimaal 6 tot 12 uur na het stoken van de speksteenkachel, afhankelijk van het model en de ruimte waarin deze kachel zich bevind. Op het moment heeft Altech ook een model van de Altech Eclips met cv module Met dit model kunt u uw centrale verwarming mee verwarmen en zo nog meer genieten van de Altech speksteenkachels.

Altech speksteenkachels worden vakkundig opgebouwd uit speksteen en gietijzer. Zo verenigen ze kracht en warmteopslagcapaciteit met sierlijkheid en een eerder laag gewicht. Deze speksteenkachels bieden bijzonder veel comfort en gezelligheid via een schoon blijvend glasraam en zachte speksteenwarmte. Onder de vorm zitten massa's vakmanschap en technologie verborgen, of wat dacht u van een automatische luchtsturing en een naverbranding met katalysator?

Alle basismodellen van Altech zijn persoonlijk aanpasbaar met diverse combinaties van kleuren gietijzer en speksteen.

Speksteenwarmte
De meest bijzondere eigenschap van speksteen is de kwaliteit van de warmte die ze uitstraalt: zacht en doordringend, sensueel en behaaglijk,... we kunnen u maar één raad geven: kom de stralingswarmte van onze speksteenkachels zelf ervaren. En ja, blijft u gerust een tijdje genieten...

Er bestaan vele soorten warmte, met een sterk verschillend effect op ons lichaam en op het klimaat in de woning. Warme lucht wordt in het algemeen toch gauw als onaangenaam ervaren. Zachte stralingswarmte daarentegen is de behaaglijke warmte van vroeger, die de Altech speksteenkachels opnieuw tot leven brengen. Heel anders dan bij metaal, is de stralingswarmte van speksteen ook zacht dichtbij de kachel en reikt ze tot in de verste hoeken van de kamer. Ook nadat de kachel is uitgedoofd, blijft de speksteen lang nastralen.

De stralingswarmte van speksteen dringt tot diep in het lichaam door en brengt verlichting voor verkleumde handen en voeten. Ze verhoogt de bloeddoorstroming in de huid, zodat deze een gezonde kleur krijgt en voorzien wordt van voedingsstoffen op een wijze waar cosmeticaproducenten alleen maar van kunnen dromen. Stralingswarmte stimuleert het innerlijke verbrandingsproces, gifstoffen worden verwijderd en de produktie van enzymen neemt toe.

Gezelligheid
Gele, oranje en rode vlammen worden subtiel aangevuld met blauwe, groene en paarse schakeringen. Een tip voor deze gejaagde tijden: doe 's avonds het licht eens uit en tover je woonkamer om tot een gezellige cocon, waarin het lichtspel van de vlammen de vreugde van het leven zelf weerspiegelt.

Altech heeft er alles aan gedaan om u de volle gezelligheid van het houtvuur te brengen: Een groot raam dat met gebruik van de modernste technologiën ook langdurig schoon blijft. De vorm van de verbrandingskamer speelt daarbij een belangrijke rol. Als ultieme veiligheid wordt een koude luchtfilm voortdurend langs het glas geblazen, zodat roetdeeltjes zich er niet op kunnen afzetten. Zo kunt u van het vlammenspel genieten als bij een openhaard, maar dan zonder alle warmte de schoorsteen in te jagen.
 

Altech Eclips   En wat als de geur van het houtvuur zich vermengd met die van brood, een ovenschotel, een pizza...? De Altech Vision - Gourmet is waarschijnlijk het toppunt van Altech gezelligheid. Deze kachel met bakoven leent zich bijzonder voor uw kookkunsten. In de Altech Vision Plus vind u dan weer een handig warmhoudvak.

De modellen van Altech speksteenkachels zijn:
Altech Eclips Speksteenkachel
Altech Eclips Depot Speksteenkachel
Altech Eclips complet Speksteenkachel
Altech Vision Speksteenkachel
Altech Vision Gourmet Speksteenkachel
Altech Palladian Speksteenkachel

De Altech speksteenkachels zijn voordelig te verkrijgen bij
Euron de kachelspecialist in Raalte en via de online kachelwinkel

 

Dan hebben we de verschillende soorten speksteen:

 

 

 
naturel grijs speksteen

 


gepolijst bruin speksteen

 


gepolijst blauw/groen speksteen

De gietijzerkleuren :

antraciet

 

 

 

 

De combinaties :

     

Euron de kachelspecialist heeft de meeste modellen van Altech in haar showroom staan,Hier kunt u het gevoel van speksteenwarmte mee maken en zelf stoken.
De werking van de Altech wordt hier ook compleet aan u uitgelegd en het is mogelijk om een Altech stook dvd mee te krijgen.

Klik hier voor ons adres of hier om naar de Altech speksteenkachels in onze webwinkel te gaan.